PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA

Akaun Saya

Bantuan

Checkout

Fiqh Siasah Abdul Hadi Awang Dalam Sosiopolitik Malaysia & Antarabangsa

RM45.00

Hurry! only 46 left in stock.
Add to Wishlist
Add to Wishlist
Category:

Description

Wacana politik atau siasah pada zaman moden ini memerlukan strategi dan pendekatan mengikut kesesuaian semasa. Buku ini merupakan hasil kajian dan penelitian secara ilmiah yang membahaskan aplikasi fiqh siasah oleh Tuan Guru Haji Abdul Hadi Awang bagi mendepani pelbagai cabaran tersebut.
Beliau merupakan pemimpin parti politik dan gerakan Islam terbesar di Malaysia, juga tokoh ulama’ yang berpengalaman luas dalam gerakan politik nasional dan antarabangsa. Setiap langkah, tindakan, dan ketetapan yang diambil oleh beliau tidak terkeluar daripada sumber hukum yang disepakati dan kerangka siasah syar‘iyyah.
Beliau menterjemahkan pengalaman silam untuk dipadankan dengan suasana semasa tanpa kompromi dalam isu prinsip dan dasar. Hal ini dilakukan sebagai penyelesaian terhadap politik kontemporari demi membawa keluar negara dan rakyat dari kemelut dan konflik yang dihadapi bagi menghadapi senario sosiopolitik dan masyarakat yang sentiasa berubah.
Pendekatan tersebut telah digabungjalinkan sehingga membentuk beberapa inovasi baharu dalam kaedah dan strategi berpolitik bagi memastikan politik Islam tetap signifikan dan diterima oleh setiap lapisan masyarakat. Mudah-mudahan, hasil kajian tim penyelidik kali ini bermanfaat kepada seluruh warga khususnya dari aspek berpolitik dalam merealisasikan keadilan, kestabilan, dan kemakmuran negara demi mendapat keredaan Allah SWT.

Additional information

Weight 0.5 kg
ISBN

978-967-2739-23-4

Isi Kandungan

BNW

Jenis Kulit

Kulit Lembut

Halaman muka surat

282

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Fiqh Siasah Abdul Hadi Awang Dalam Sosiopolitik Malaysia & Antarabangsa”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×