pemetaan-baharu-dunia-islam-front-cover-2-2

Pemetaan Baharu Dunia Islam

Buku ini menjelaskan berkenaan pemetaan baharu dunia Islam khususnya di Timur Tengah meneruskan perancangan Barat yang bermula dengan Perjanjian Sykes-Picot pada tahun 1916. Kemudian diikuti usaha memecahbelahkan dunia Islam melalui dasar pecah dan perintah bagi menjayakan agenda Israel Raya.

Bagi menjayakan agenda pemetaan baharu itu, Barat cuba menyelewengkan pemahaman konsep al-Irhab daripada pemahaman al-Quran dengan keganasan, bertujuan menggambarkan seolah-olah Islam ialah sebuah agama yang ekstrem. Seterusnya dihuraikan tentang pertembungan antara peradaban Islam dengan Barat serta cabaran kebangkitan Islam selepas dimomok dengan Islamofobia, pertembungan Sunni-Syiah dan sebagainya bagi melemahkan dunia Islam. Penulis akhirnya mengemukakan jalan ke hadapan bagi menghadapi agenda pemetaan baharu dunia Islam.

Pemetaan Baharu Dunia Islam - Dato’ Seri Tuan Guru Haji Abdul Hadi Awang -

Malaysia adalah antara negara yang tidak mengiktiraf negara haram Israel dan tidak terpengaruh melaksanakan agenda normalisasi dengan Israel. Langkah Malaysia menolak program normalisasi terhadap negara haram Israel dan melarang visa Israel diletakkan dalam pasportnya adalah kerana hubungan dengan perjuangan Palestin walaupun negaranya dirampas. Ini bermakna prinsip negara Malaysia ialah bersama Palestin.

Dato’ Seri Tuan Guru Haji Abdul Hadi Awang Presiden Parti Islam Se-Malaysia (PAS)
pemetaan-baharu-dunia-islam-front-cover-3
Bahagian 1 Pemesongan Konsep al-Irhab & Serangan terhadap Islam

Menerangkan hakikat sebenar konsep al-Irhab berdasarkan al-Quran dan penyelewengan oleh Barat dan cubaan memalitkan Islam dengan konsep keganasan dan ekstremisme.

Bahagian 2 Pemetaan Dunia Baharu Islam

Meneliti perancangan Barat memecahbelahkan dunia Islam bermula dengan Perjanjian Sykes-Picot 1916 dan diikuti dengan usaha-usaha seterusnya bagi menjayakan agenda Israel Raya.

Bahagian 3 Ke Arah Pengukuhan Dunia Islam

Mengemukakan jalan ke hadapan bagi menghadapi agenda pemetaan baharu dunia Islam.

Apa yang tentang buku ini?

Peta perbandingan sebelum dan selepas perancangan pemetaan baharu Barat.

Rumusan di setiap akhir bahagian dalam bentuk infografik ringkas dan mudah

Shopping cart

0

No products in the cart.

×